Begrazing Voorschoten/Wassenaar

In Nederland zijn meerdere begrazingen voor jonge en ouder paarden, zowel NSIJP erkend begrazingen, als prive projecten.
Deze rubriek is een gesloten rubriek, je kunt dus niet zelf posten.

Heb je een aanvulling? Mail een van onze moderators!
Spinet
Forumverslaafde
Berichten: 7622
Lid geworden op: 18 jan 2011, 22:15
Contacteer:

Berichtdoor Spinet » 09 jul 2012, 10:38

Gelegen in een uniek gebied in de Randstad, op de grens van Voorschoten / Wassenaar bevindt zich onze privéstal (afgesloten terrein). Wij bieden opfok/begrazing voor ijslandse paarden (geen hengsten). Drachtige merries of merries met veulen zijn ook welkom, er is gelegenheid om het veulen rustig af te spenen. Ook oudere paarden zijn welkom. De paarden staan in kuddes met verschillende leeftijdopbouw (van zes maanden tot 25 jaar). Wij hebben grote (20 ha) kruidenrijke weides, gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, weinig (kunst)mest en hebben uitstekend (getest) hooi van eigen lang, uitgegroeid gras. Indien nodig is er kuilgras van eigen land beschikbaar. De paarden lopen het hele jaar rond op de weides, strookbegrazing is mogelijk. Eventueel stal of (zand)paddock beschikbaar. Maatwerk is mogelijk.

In de zomermaanden wordt de mest uit de weides verwijderd en gecomposteerd. Door ons totale weidemanagement hoeven wij de paarden weinig te ontwormen, controle wormbesmetting o.a. via wormeitelling. Er is dagelijks controle van de paarden en controle van de vaccinaties. Diergezondheid en dierwelzijn zijn voor ons belangrijk.

Mogelijkheden voor oefenen grondwerk, schrik-/trailertraining, dressuur e.d. Centered riding instructeur, instructeur klassieke rijkunst, paardengedragstherapeut beschikbaar. De Paardenweegschaal komt twee keer per jaar. Onze paardentandarts is Mieke Roelse.
Onze stal heeft goede uitrijmogelijkheden en er is een goede rijbak op loopafstand. Wij hebben een oefenwei die gebruikt kan worden voor grondwerk/longeren.
Wij zijn goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Voor verdere inlichtingen kunt u ons mailen.

Met vriendelijke groet,
DHH

<a href='http://www.ijslanderforum.nl/forum/inde ... 00&MID=294' target='_blank'>E-mail</a> of <a href='http://www.ijslanderforum.nl/forum/inde ... =4&MID=294' target='_blank'>Persoonlijk bericht</a>

Terug naar “Begrazingen en Pensioen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast